Curacao

Een sfeervol Caribisch eiland...

BON BINI NA KORSOU!

Curacao is een langgerekt en licht heuvelachtig eiland. Het is ongeveer 64 kilometer van het noordwesten tot aan het zuidoosten. Op het breedste punt is Curacao 16 kilometer breed. Met 472 vierkante kilometer oppervlakte is Curacao het grootste eiland van de vroegere Nederlandse Antillen.

De noordkust van Curacao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal, in de luwte van het eiland zelf. Curacao heeft uitstekende openbare wegen. Je zult er niet snel verdwalen, maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt! De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en uit langerekte stranden aan de westkant. Echter, de grootste baai is te vinden in het zuidoosten bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Hier wonen de meeste van Curacao’s 150.000 inwoners.

Aan de noordkust staat een constante, stevige wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met landhuizen van de vroegere plantages. De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein dat voor een groot deel toebehoort aan het Christoffel Park. Dit Nationaal Park beslaat 1.820 hectare en omvat o.a. Mount Christoffel, met 377 meter, Curacao’s hoogste punt. De oostpunt van Curacao is vlak en onbegroeid met enkele weggetjes die leiden naar kleine inhammen. Met een gemiddelde regenval van 510 mm per jaar, is Curacao best een droog en zonnig eiland.

Handige links:

Online landkaart Curacao

Marktplaats Curacao

Curapools

 

Curaçao - handelskade in Willemstad

Curaçao - authentiek landhuis

Curaçao - carnavalsoptocht

<